donderdag 20 juni 2013

Vlierbloesempannekoeken
Naar weinig dingen kijk ik elk jaar zo hard uit als naar de vlierbloesems die in bloei staan. In de tuin heb ik twee baby-vliertjes van een jaar of drie oud.  Daar komen intussen toch al redelijk wat bloemenschermen aan, maar als ik dit weekend de kans krijg ga ik ook nog wat wildplukken Mijn eigen planten geven wel genoeg bloemen om af en toe een vlierbloesempannekoek te bakken, maar voor projecten als vlierbloesemsiroop en limonade hangt er nog niet genoeg aan.


Vlierbloesempannekoeken zijn in elk geval redelijk overheerlijk. Een tikje bitterzoet met dat typische lente-zoete vlier-aroma. En gemakkelijk ook.

Maak een stevig pannekoekbeslag, zoals dit hier bijvoorbeeld. Pluk tien mooie fris-geurende bloemenschermen, ris de bloemetjes eraf en meng ze onder het beslag. Verder gewoon bakken in boter in een goed hete pan. Bestrooien met wat poedersuiker of stevia, of met een straaltje honing en klaar!


En nu nog wachten op de bessen hé! Maar dat duurt nog effkes.

2 opmerkingen:

  1. Mooie traditie, vlierpannekoeken rond de langste dag. Dit jaar kan het, meestal is de vlier rond deze tijd al uitgebloeid.
    Wij zijn ook ontzettend blij met de vlier in onze tuin, die steeds groter wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh god, die zien er zo lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen