donderdag 13 november 2014

Toch nog tuin

Dit weekend heb ik het weer goed gemaakt met de tuin. De laatste (denk ik) sla en ruccola werd geoogst, de laatste courgette en de laatste erwtenscheuten. Als de slakken er niet aan hadden zitten vreten dan hadden we ook de laatste aardbeien kunnen opeten.De kleuren in de tuin zijn nu echt prachtig, al begint het stilaan een beetje kaal te worden. Maar de hortensia's staan er nog heel schoon bij en de schrale overblijfsels van wat een paar maanden geleden zeer viriele pronkbonen waren vangen op sublieme wijze het laatste licht van de dag voor de zon achter de daken verdwijnt.

En verder: we aten niet alleen uit de tuin, maar er werd ook nog gewerkt (maak dat mee). De voortuin ziet er weer een beetje toonbaarder uit (de buurvrouw zal content zijn). De nieuwe appelboom die een paar weken geleden werd geplant is nu omringd door een grindpaadje, het onkruid werd uitgedaan en er werden nog wat nieuwe dingetjes gezaaid voor volgend jaar (zoals tuinbonen). Tot een paar dagen geleden was dit lapje grond nog grotendeels bedekt met worteldoek en daarover een dikke laag grind. Volgende zomer komen hier de pompoenen en courgettes te staan en misschien blijft er zelfs nog wat plaats voor meer van die knalpaarse zinnia's.


6 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk zo'n tuin, hier is het echter al erg kaal :( Zo jammer want ik ben nog ni toe aan echte winter :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik probeer maar te denken aan hoe'n heerlijk lange zomer we hebben gehad :) dat geeft toch een beetje troost!

   Verwijderen
 2. Mooi! En veel knalpaarse Zinnia's lijken me een goed idee. Prachtige bloem!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja hé! als ik er volgend jaar wat meer heb zal ik ze ook al eens makkelijker knippen voor in een vaas. :)

   Verwijderen
 3. Wow, pompoenen en courgettes zijn hele dankbare groenten. Tof om je blog te ontdekken. Ik heb hem meteen toevoegd aan m'n blogroll!

  Groetjes,
  Kees de Boon | De Boon in de Tuin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat je m'n blog gevonden hebt Kees, bedankt voor je leuke reactie :)

   Verwijderen