dinsdag 26 maart 2013

Hazelnoot tulbandjes


Bakken is zo iets dat mij vaak onverwacht overkomt. Soms sta ik dan ineens dingen in de oven te schuiven zonder er erg in te hebben. Meestal is dat het gevolg van het opruimen van de keukenkast. Dan vind ik daar toevallig iets dat dringend op moet. En dan denkt mijn brein spontaan zoiets als 'oh en er zijn toch nog genoeg eieren en ik had sowieso nog een excuus nodig om mijn nieuwe silicone bakvormpjes uit te proberen'.


Dus gingen er samen in een beslagkom: 6 eieren, een halve pot bio hazelnootpasta die zijn houdbaarheidsdatum enigzins overschreden had, een geplette overrijpe banaan, een paar flinke eetlepels gebroken blond lijnzaad, een beetje bakpoeder en wat stevia.*

Nu zult ge misschien vragen, 'huh, tulband cake met hazelnootpasta? en zonder bloem?' Terecht hoor. Dat zou ik ook gedacht hebben, ware het niet dat ik een paar jaar geleden eens een (geslaagd) recept voor pinda brood geprobeerd heb, en dat dat nog ergens in mijn achterhoofd hing rond te spoken. Achteraf beschouwd ben ik meer een voorstander van de hazelnootversie. Persoonlijke voorkeur zeker?


Deze heerlijke schatjes kwamen dus een half uur later uit de oven.

*Mijn welgemeende excuses voor het ontbreken van een precieze receptuur, maar als ik dan eenmaal impulsief aan het bakken ben, vergeet ik doorgaans om de ingrediënten op te schrijven. Ik beloof mijn leven te beteren.

2 opmerkingen:

 1. Jij bak met stevia, wat leuk. Dit is een onderzoekproject geweest toen bij mij op school tijd geleden ;) Voor dat het beetje in de belangstelling kwam! De suiker industrie deed op dat moment en nu nog alles er aan om het te voorkomen dat stevia bekend werd.

  Ze zien er heerlijk uit, hoop dat je inderdaad vaker gaat opschrijven dan kan ik ze proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe mijn best :)
   Stevia had mijn moeder al in huis een jaar of 15 geleden voor het uit de handel werd genomen. Ik was er dus snel bij toen het eindelijk weer in de rekken lag.

   Verwijderen