donderdag 23 januari 2014

Plattegronden enzo # 1
Door werk en andere onnozelheden heb ik weinig tijd om te plannen. Maar ik ben er dan toch in geslaagd om een nieuwe indeling te maken voor één stukske tuin. Dit stukske tuin grenst aan het terras en is rondomrond omgeven met tegels en grind. Momenteel is het vierkant (90x90 cm) maar ik wil wat tegels weghalen en meer ruimte geven aan de groensels.

Het wordt vooral een plekje voor mijn keukenkruiden. Het is dicht bij de keukendeur, dus de ideale plek ervoor. Maar als ge mij een beetje kent weet ge al dat er niet alléén kruiden in komen. Want zeg nu zelf, dat zou toch oninteressant zijn?

Salie - staat al een paar jaar op dit plekje

Sneeuwklokjes - staan er sinds december 2012, hopelijk gaan ze dit jaar eindelijk bloeien.

Tijm - is een kruiptijmplant en moet ik dringend terug even snoeien, vorig weekend in het tuincentrum was ik helemaal in de verleiding gebracht door een heerlijk geurende citroentijm, maar momenteel is er geen plaats voor nóg een tijmplant. Dommage!

Bieslook - er staat al een bosje, maar ik wil meer!

Citroenmelisse - die staat nu elders in de tuin, maar wordt dus binnenkort hierheen verplaatst

Anjer - want, eetbare bloemen mogen van mij ook in het kruidenperk

Hertshoornweegbree - ben benieuwd om deze oude groente eens uit de proberen!

Courgette - nog niet helemaal zeker of hij hier genoeg ruimte heeft, dus kan zijn dat ik hem nog verplaats. Ik kijk er wel naar uit om voor de eerste keer in mijn leven courgette in de tuin te hebben!

Afrikaanse lelie - omdat ook niet-eetbare bloemen tussen de groenten en kruiden mogen staan

Rozemarijn - die staat nu in een pot maar is een beetje triest, dus ofwel komt hij hier, ofwel verhuist hij naar een grotere pot. In dat geval komt er munt in de plaats.

Bernagie - is, zo heb ik gelezen, een goeie vriend van courgette, en is mooi en eetbaar.

Koolrabi - in een poging om de koolsoorten gecamoufleerd tussen andere planten te verspreiden door de tuin dacht ikd at dit wel een goei plekje zou zijn voor twee koolrabi's.

En op één of andere manier moet er ook nog een winterharde bonenkruid bij, want die heb ik een paar dagen geleden gekocht, nadat ik dit plan al had gemaakt... Of misschien moet die toch maar in een pot voorlopig.


5 opmerkingen:

 1. Superleuk, die combinatie van kruiden, groente en bloemen! Dit wordt vast prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, ik hoop dat het wat wordt!
   ik zit nu na te denken over de planthoogtes en misschien wordt er dus toch nog één en ander omgedraaid/gewisseld. en ik bedacht me dat ik er ook nog ergens een paar tulpen heb tussen staan :)

   Verwijderen
 2. Mooi schema, ik wou dat ik nog een geschikt, dus zonnig, stukje over had voor zo'n mooi perceeltje. De kruiden gaan bij mij de laatste jaren in grote potten, ook vlak bij de keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bij mij stonden ze ook in potten, maar ik heb de neiging om potten te verwaarlozen. :) dus dat is niet zo handig!

   Verwijderen