donderdag 5 juni 2014

Lazio, deel 2


Wees niet verbaasd als de tuin in deze blogpost er behoorlijk anders uitziet als mijn klein stadstuintje dat jullie gewend zijn. Dat is namelijk geen toeval. Wat ge hier ziet is de tuin van mijn moeder. Later komt er ook nog een huis op, maar ja, een mens moet prioriteiten stellen hé!

Fruitbomen, bijvoorbeeld, daar kunt ge nooit te vroeg mee beginnen! Dus staan er intussen een appelboom, een perenboom, een kakhivruchtenboom, een mandarijnenboom en een perziekenboom. Geen slecht begin zou ik zo zeggen.


En als ge dan toch bezig zijt dan kunt ge al evengoed ook wat basilicum, snijboontjes, tuinbonen, erwtjes en dat soort dingen zaaien, niet?


En eens experimenteren met het zaaien van een moringa boom?Het voordeel van een bron op uw eigen land hebben is dat ge met wat creativiteit en irrigatiewerken ook dingen kunt zaaien als pompoen, courgette en meloen. Zo houden ze het ook uit in de Italiaanse hitte zonder mensen die elke dag water kunnen komen geven.


Ook zonder menselijke interventie groeit er vanalles, zowel eetbaar als niet eetbaar. Gaande van wilde gladiolen en orchidaeën tot grasklokjes, munt, en teveel dingen waar ik de naam niet van ken.
Maar schoon, schoon dat zijn de allemaal wel!Een plek waar je na een dag met een pikhouweel in de stenige kleigrond kanaaltjes uithakken weggaat met spijt in je hart.3 opmerkingen:

 1. wouw wat een tuin zeg, geweldig om te zien!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja hé! ik zit stiekem een beetj emet de gedachte te spelen om ooit ook maar daarheen te verhuizen ;)

   Verwijderen
 2. Wat een schitterende tuin, lekker met veel mulch op de grond.
  Wat een prachtige plek om te wonen; ik kan me voorstellen dat je daarheen wilt.

  BeantwoordenVerwijderen