donderdag 12 juni 2014

Paarse peulen en blauwe bloemen

En andere dingen ook, tiens. Boontjes. Basilicum. Sla. Peterselie. En nog veel meer eetbare en ook minder eetbare dingen.Ik zie normaal niet zo graag schijnpapaver (oranjebloemenneurose - want ja, ik heb niet alleen een gelebloemenneurose) maar de zaaddoosjes zijn wel mooi!


Blauwschokkers zou ik alleen al zaaien voor de bloemen.


De eerste erwtjes en tuinbonen oogst is ook binnen. En ziet ge al die bosaardbeitjes hangen?


Binnen een paar weken hebben we volop frambozen, en dat is altijd goed nieuws.Dit is één van mijn favoriete dingetjes in de tuin op het moment: de bernagie die nog verstopt zit in haar harige knopjes!

Een doorgeschoten radijs met bijzonder blad. Ook heel lekker blad voor in de sla. In tegenstelling tot andere radijzen soorten heeft het gladde blaadjes (zonder prikkelige haartjes erop). Ik ga de zaadjes oogsten en denk dat ik die volgend jaar zaai voor het blad, eerder dan de radijsjes zelf!


Courgette en pompoen in de voortuin.


Deze bieden dapper weerstand tegen de slakken, ook zonder slakkenring.De enige papaver van alle die ik gezaaid heb heeft. Hopelijk blijven de slakken eraf.


De eerste blauwschokker! Ik wou dat de korenbloem die ik hier had gezaaid was uitgekomen, paarse peulen en blauwe bloemen, 't had zo schoon kunnen zijn (ook op foto, en niet alleen omdat al die alliteraties bijna een Suske en Wiske strip waardig zijn)!


De peterselie begint eindelijk op peterselie te lijken. Amai man dat is een plantje voor geduldige mensen, zo traag dat dat groeit!Vlaszaailingen. Ik had een zakje vlas (voedingssupplement) dat ruim over tijd was. Ik heb het her en der uitgestrooid in de tuin, en kijk! Een week later dit! Vlas bloeit met hele mooie kleine blauwe bloemetjes (soms ook wit). De conclusie is dus: lijnzaad blijft lang kiemkrachtig, en is heel simpel te zaaien: gewoon uitstrooien en water geven, afdekken met zand hoeft niet eens. J'aime beaucoup!3 opmerkingen:

 1. Wat een plezier om dit blogje te zien en te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er heel aantrekkelijk uit allemaal.
  En, helpen de koperen randen tegen de slakken; komt er geen slak overheen?
  Leuk experiment met het lijnzaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi zem, tot nu toe zijn de koperen slakkenringen het meest betrouwbare slakkenweermiddel dat ik ken. je moet zorgen dat ze goed in de grond gedrukt zijn zodat er geen slakken onderdoor kunnen. zoals je ziet heb ik ook een koperen ketel uit de kringloop gebruikt om sla in te zaaien, en daar komt geen slak aan!. ik hou nu mijn ogen open voor koperen ketels :) na een tijdje buiten staan zouden zo mooi groen van kleur moeten worden!

   Verwijderen