donderdag 21 augustus 2014

Ontbijt


Ok, tijd om mezelf even tot de orde te roepen en de blog weer eens wat regelmatiger te gaan onderhouden. Er zijn nooit excuses om uzelf zo rigoreus in je werk onder te dompelen dat er voor bloggen geen tijd meer overblijft. (Allez ja, niet alleen werk, ook in grote kuis houden in de materiele relicten van mijn jeugd, ne mens heeft diejen brol eigenlijk allemaal niet nodig).
't Is niet dat ik intussen niets anders gedaan heb. In de tuin wordt bijna dagelijks wat geoogst (de totale oogststand voor dit jaar staat nu op 27kg!), en daarmee worden dan weer lekkere dingen gekookt, en ook binnen op de vensterbank groeit er wat. Zie boven Priscilla 1, 2 en 3, de (gerecycleerde) pijpajuintjes en onder Babs de basilicumplant. Babs was eerst een bosje basilicum dat bij onze groentenmand zat. Het meeste van haar werd opgegeten, maar een klein takje bewaarden we en zetten we een week in een glas water. En toen kreeg Babs worteltjes en plantten we haar in een pot. En nog een week later ziet ze er als een robuuste jongedame uit.


En zo terwijl ik dit schrijf lepel ik uit een kommetje met mijn favoriete ontbijt van het moment:

  • 1 banaan
  • handje bosbessen
  • kokoschips
  • kokosmelk
  • verse muntblaadjes
Niet echt een ontbijt uit eigen tuin wel, moet ik zeggen. Behalve de munt dan. Die dan weer wel.
Met frambozen zal het ook wel lekker zijn, je pense. Dus als de eerste herfstframbozen er weer zijn dan probeer ik dat zeker eens uit. Olé!

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk zo'n tuin en super als je weer iets vaker schrijft. Al is nu elk blogje een kunstwerk :)

    BeantwoordenVerwijderen