zaterdag 23 augustus 2014

Salade uit de tuin in zeven stappen

Er bestaat geen rationeel, op logische principes gebaseerd, excuus om het maken van een doodeenvoudige salade in zeven stappen fotografisch vast te leggen. Een salade zo simpel dat een dooie pier haar in een handomdraai uit zijn mouw zou kunnen schudden (vooropgesteld dat pieren armen hebben, met handen eraan en truien met lange mouwen dragen).

Ge hebt waarschijnlijk al geraden dat ik in een geval als did mijn zwarte tuinhanden daaraan afveeg. Aan rationale verklaringen toch.

Voor mij volstaat het dat a) ik deze salade met heel veel plezier heb gemaakt, b) bijna alle ingredienten uit de tuin komen en ik elk van hen in hun volle glorie wil laten zien en c) dat foto's maken tof is.


1. Neem een (on)rijpe pompoen (met rijpe pompoenen lukt het ook, maar de loop der klunzigheden zorgde er hier voor dat er een onrijpe pompoen met groene schil voor handen was), snij ze in kleine blokjes en pak ze dicht op elkaar in een bokaaltje. Peper en zout erbij en wat kruiden uit de tuin (hier tijm, maar ook wat laurier). Kook 1 deel azijn met 1 deel water en vul de potjes hiermee tot de pompoen onder staat. Dekseltje erop en laten afkoelen (als het dekseltje na een tijdje 'plop' of 'klik' zegt is de bokaal luchtdicht afgesloten). Dus eigenlijk pretty much zoals je augurken klaarmaakt. Maar dan de enigzins avontuurlijke versie. Als ge op safe wilt spelen raad ik een weckketel aan.


2. Als de pompoenblokjes minstens 48 uur gemarineerd zijn, kapt ge er een paar lepels van in de slakom. Samen met een fijngesneden mini-komkommer uit de tuin.


3. Hup, fijngesneden dille erbij.


4. Ruccola.


5. Sla.


6. Olijfolie, peper en zout erbij en mengen maar.


7. Ten laatste het niet-uit-de-tuin deel: een avocado in halve ringen, een paar kerstomaatjes en pijnboompitten.


1 opmerking:

  1. Heerlijk een simpele salade, waarom zouden wij moeilijk doen als je iets heerlijks ook zo kan maken dat de smaken van de natuur boven komen :)

    BeantwoordenVerwijderen