donderdag 11 september 2014

Bramen plukken


Het wordt wel echt herfst nu. Ge ruikt het in de lucht. Het licht wordt elke dag een tintje blauwer. Of eerder blauwpaars. De kleur van braambessen. De bladeren worden geel. De spinnen vieren feest. De hortensia's verschrompelen langzaam en behalve de zinnia's staat er niet veel meer in bloei.

Het wordt tijd om de laatste dingen te zaaien voor de winter. En om voldaan terug te kijken op en na te genieten van de voorbije zomer. En om de braambessen/appelmoes die ik zondag maakte van appels uit onze eigen tuin en wildgeplukte braambessen op te eten.

5 opmerkingen:

 1. Mooie foto's, die de sfeer van deze periode goed weergeven. We hebben gelukkig nog een paar mooie dagen in het vooruitzicht!
  Hartelijke groet, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gelukkig wel! Ik hou heel veel van de nazomer en herft, maar het is ook een periode waarin ik me vaak een vleugje nostalgisch voel! :-)

   Verwijderen
 2. Prachtige foto's! De herfst - ik zou het nu nog nazomer noemen - is echt een heerlijk seizoen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het ook! Ik moet zeggen dat ik de nazomer hoe langer hoe meer ben gaan waarderen. Misschien omdat het, nog niet zo heel lang geleden, toch altijd het moment was waarop ik terug naar school moest (en dat is nooit iets geweest waar ik erg naar uitkeek)! :)

   Verwijderen