maandag 22 december 2014

Fêtes divers


Het eerste kerstfeest van het jaar is intussen gepasseerd (nog twee te gaan). Er slingert geen inpakpapier meer rond en alle pakjes zijn uitgedeeld. Dat was een paar dagen geleden nog wel anders.


Tussen de soep en de patatten door (allez, eigenlijk de ontbijtpannenkoeken voor Mr. zijn verjaardag, mét zure room en marmelade, en banaan met bruine suiker) werden alle cadeau's van een elegante verpakking voorzien. Ik stelde mezelf dit jaar als regel dat ik eerst al het papier dat nog in de kast lag moest opgebruiken en geen nieuwe foliekes mocht kopen.*Van mij mag Mr. wel vaker verjaren. Pannekoeken als ontbijt is moeilijk een straf te noemen.*Het lijkt misschien nogal random of zelfs een beetje kneuterig, maar het idee hierachter is dat ik mezelf nogal eens te buiten kan gaan aan zo'n dingen (ahum). Ik heb nu nog één dikke rol blauw papier, dus daar zullen we volgend jaar eens werk van maken. En daarna wil ik eigenlijk alleen nog ecologisch/ethisch verantwoord inpakpapier gebruiken.


2 opmerkingen:

  1. Hihi wat een heerlijk blogje, wij hebben geen jarige in de buurt van kerstmis en wij doen niet aan cadeautjes met kerst. Ik ben daar zo blij mee, gewoon heerlijk genieten en niks moeten... Mmm en die pannenkoekjes, misschien ga ik ze ook maar maken :) Heb zo veel bananen over!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik vind de cadeautjes het minst stresserende deel van kerst :) eten koken en in de drukte naar de supermarkt vind ik veel erger. die cadeau's zijn voor mij net een goede manier om heerlijk 'mindful' bezig te zijn met de tijd van het jaar :) kerstcadeau's maken en kopen is iets wat voor mij echt de eindejaarsperiode bijzonder maakt. en het is ook iets waar ik al maanden op voorhand voorpret aan beleef. :) geniet van de pannekoekjes!

      Verwijderen