dinsdag 23 december 2014

Lavendelgeschenk


Al twee zomers lang spaar ik gedroogde lavendelbloemen uit de tuin. Twee zomers voorpret aan deze geurige kerstcadeautjes: lavendelzakskes om tussen het linnengoed te leggen in de kast. 


De lavendelzakkses maakte ik uit restjes linnen en katoen uit mijn uitpuilende lapjesdoos.


De zakjes kregen dan ook nog een schoon hoeske eromheen. De hoesjes hebben vanachter een opening zodat de lavendelzakjes vervangen kunnen worden als de geur eruit is.


Voor de hoesjes gebruikte ik restjes witte en blauwe zijde, en een restje kant dat nog uit de ouwe bomma (mijn overgrootmoeder) haar naaikistje komt.


Ik groef nog een beetje dieper in dat oude naaikistje en vond nog een stel oude lintjes om de drie setjes van twee geurzakjes properkes bij elkaar te strikken.


Et, voila. Waarschijnlijk ongeveer het meest romantische naaiproject wat ooit uit mijn handen is gekomen, maar alle dames waren er super blij mee, en ik heb er - een paar frustrerende eerste pogingen buiten beschouwing gelaten - enorm veel plezier aan gehad om ze te maken.PS.: Ik gebruikte ongeveer dit patroon, voor degenen die het eens zelf zouden willen proberen, maar dan een beetje groter en met een overlappende opening.

1 opmerking: