vrijdag 27 december 2013

't Is nu leeg onder de kerstboom

Niet dat we dit jaar een kerstboom hadden. (Hoe dat precies komt weet ik ook niet. Op één of andere manier zijn we hem gewoon vergeten kopen. En ik speelde een beetje met het idee om gewoon een mooie tak uit het bos te halen. Maar toen was er geen tijd voor winterse wandelingen. Ge kent dat. Of ni. Ach ja!)

Maar wel pakjes! En lichtjes... En veeeeel pakjes!

En wat er in de pakjes zat? De nadruk lag dit jaar op zelfgemaakte cadeau's. En daar word ik wel erg blij van moet ik toegeven. Ik gaf zo onder andere twee zelf gehaakte sjaals weg (de wol recycleerde ik uit mannentruien die ik in de kringloopwinkel vond), en zelfgemaakte vruchtenjenever (later meer daarover), saliethee uit eigen tuin en aardbeienconfituur.

Doen jullie dat ook? Zelfmaakcadeausenzo?

2 opmerkingen:

  1. Oh wat heerlijk, op die manier vind ik kerst met cadeautjes wel mooi. Maar toch stiekem het kerst en cadeautjes die link heb ik nooit begrepen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het is maar wat je gewoon bent, denk ik. Ik ben ook helemaal geen fan van dure, blitse kerstcadeau's. Ik vind het wel heel leuk om cadeau's te maken en te geven. Met de christelijke Kerst-traditie heeft het geven van ceadeau's weinig te maken natuurlijk. Al hoor je soms wel als verklaring dat de drie koningen ook geschenken brachten aan Jezus. Maar blijkbaar gaat de traditie van geschenken geven aan elkaar rond de jaarwisseling al veel verder terug in de geschiedenis. Ik ben zelf niet gelovig en niet gedoopt, maar ik vind het persoonlijk wel belangrijk om op een betekenisvolle manier de tijd en de seizoenen te vieren. :-)

      Verwijderen