maandag 10 maart 2014

Dat doet deugd...

... zo'n schoon weer! En ne gansen dag in de tuin bezig zijn! Er is veel vooruitgang geboekt op dat vlak de voorbije week en zeker het voorbije weekend.


De frambozen zijn gesnoeid (allez, nog niet op de bovenstaande foto, maar een beetje later dus wel).


Er zijn nieuwe grindpaadjes aangelegd.


De bieslook komt al piepen in het zonnetje.


Er is een nieuw stukske terras vanachter in de tuin bij het tuinpoortje, de deur van de schuur en de plek waar de vuilnisbakken staan. In visgraatpatroon! Ge hebt er werkelijk geen idee van hoe lang ik dat al wil! En links van de tuinpoort ziet ge mijn Clematis 'Montana' die binnenkort schoon in bloei zal staan. En aan de voet ervan een aangewaaide Campanula, een rozemarijn (het verbaast me dat die daar helemaal uit zichzelf ik komen aanzetten, want dit koekje krijgt helemaal geen zon) en twee soorten tijm. Ja ik dacht, als een lavendel daar wil groeien, dan moet de tijm het ook maar doen.

En nog goei nieuws: de raapsteel zaailingen zetten dapper door. Ik watertand al bij het idee dat ik straks raapstelen uit de tuin kan eten.
Ja echt.


En radijzen! Tot nu toe heb ik twee soorten gezaaid: ijskegeltjes en 'french breakfast' radijsjes. Die laatste zijn van zelf geoogste zaadjes van vorig jaar. Ik ben super benieuwd wat daaruit gaat komen. Hopelijk radijzen. Hopelijk 'french breakfast' radijzen. Of anders tenminste een lekkere toevallige nieuwe variëteit. (En ahja, dat kippengaas dient om de vermaledijde katten van de buren ervan te weerhouden mijn zaaisels overhoop te krabben. Die gasten zijn daar echt in especialiseerd).


En hierboven dus de ijskegeltjes. Nog een paar weekjes en die kunnen opgesnoept worden.


En de salie heb ik ook maar wat gesnoeid. Dat begon namelijk een behoorlijk uit de kluiten gewassen struik te worden.


En de Acantus stond schoon te blinken in de zon. Benieuwd of ik er dit jaar al bloemen van krijg!


De blaadjes van de saliesnoeisels worden dan weer gedroogd om lekkere thee van de maken. Zonde om weg te gooien anders!
En ahja, rechts een zeer triestig salieplantje dat al vier jaar een beetje verwaarloosd in hetzelfde potje staat. Misschien toch maar eens iets aan doen...


En dan nog even bij wijze van registratie wat ik ook weeral waar gezaaid heb. Als de raapstelen daar weg zijn komt er bernagie in de plaats. De radijs en raap maken later plaats voor rode biet (unless I change my mind).2 opmerkingen:

  1. Dat terrasje is inderdaad heel mooi bestraat! En wat gebeurt er al veel bij jou in de tuin, alles is veel verder dan hier in noord oost Friesland. Eén groot feest van zaaien, zaailingen en alles wat nog meer voor spannends opkomt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik ben ook gewoon ongeduldig hoor :) de selder had ik bv beter wat later kunnen zaaien. maar ja! ik kan het altijd nog een keertje overdoen :)

      Verwijderen