vrijdag 30 mei 2014

Lazio, deel 1

[Lazio (Latijn: Latium) is een regio in het midden van Italië die begrensd wordt door Toscane, Umbrië, Abruzzen, Molise, Campania en de Tyrreense Zee. De hoofdstad is Rome.] 

Die week in Italië was natuurlijk veel te rap voorbij. Gelukkig was er wel genoeg tijd om vanalles te doen (en om veel ijsjes te eten): een dagje Rome met een wandeling door de Roseto Cumunale di Roma en de gezellige wijk Trastevere, een familiefeest in Frascati, een dagje Tivoli, een zonnige namiddag in het middeleeuwse bergdorp Calcata en een bezoekje aan 'de meest romantische tuin ter wereld': Giardini di Ninfa. En daarnaast heb ik, hoe kan het ook anders, twee dagen in mijn moeder's toekomstige tuin gewerkt, maar daarover later meer.


Twee dagen thuis en ik begin weer een beetje in mijn normale ritme te komen. Het onkruid in de tuin heeft zichzelf denk ik een beetje ingehouden de voorbije dagen want er is nauwelijks wat te bespeuren. Verder ziet alles er heel groen en fleurig uit en heel eetbaar uit!

4 opmerkingen:

 1. Prachtige landschappen, de zon spat eraf. Mooie foto's, je hebt waarschijnlijk de nattigheid hier ontlopen en wellicht verlang je ernaar weer terug te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, het weer was daar prachtig! Slechts één dagje gehad met wat wisselvalliger week, maar een beetje afkoeling kan ook geen kwaad af en toe. De eerste dagen terug in België waren inderdaad lastig wennen :-)

   Verwijderen
 2. Wouw, ik sta hier met open mond te staren naar het beeldscherm, en opeens wil ik niet meer naar Griekeland op vakantie maar naar Italie :) jeetje wat mooi !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar Griekenland is toch ook prachtig! Wij gaan volgend jaar naar Santorini :-) Maar natuurlijk aangezien mijn moeder in Italië woont zal ik daar zeker ook weer een bezoekje brengen!

   Verwijderen