dinsdag 4 maart 2014

Boontje komt om zijn loontje





Alors, dat was lekker! Sappige groene tuinbonenscheuten! Ze hebben een heel andere smaak dan de erwtenscheuten, en ik kan ook niet echt zeggen dat ze naar tuinbonen smaken. Ze smaken naar fris groen, maar ik kan niet zo direct ergens mee vergelijken. Ik heb ze klaargemaakt bij geroerbakte broccoliroosjes, ajuin en erwtjes. Helemaal op het einde, als de broccoli gaar genoeg is een paar handen fijngesneden tuinboonscheuten erbij, even roeren en klaar! En als ge slim zijt houdt ge een handje hele scheuten opzij om de borden mee te versieren.
En als ge onnozel zijt, zoals ik, dan vergeet ge natuurlijk om van uw versierde borden een foto te pakken. Zut!

(Voor de niet-obsessief-meelezenden, hier vindt ge hoe ge deze dingen in uw eigen vensterbank kunt kweken.)

3 opmerkingen:

  1. Heb je dan gaatjes geboord in je metalen emmertjes? Ik heb veel van die dingen maar vrees dat de scheutjes dan gaan rotten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad! Ik heb er gaatjes in geboord. Dat waren potjes die ik nog had staan in de schuur, maar je kan ook lege potjes van yoghurt of zo gebruiken waar je een gaatje in maakt, of gewoon terra cotta pottekes waar al een gat in zit natuurlijk :)

      Verwijderen
  2. Het lijkt me best lekker eigenlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen